Tervetuloa kokkailemaan kanssamme!

Kaikille hyvän ruoan ystäville suunnatut kokkailukurssit alkoivat syksyllä 2005. Kursseilla opitaan kokkaamisen perustekniikoita rennossa ilmapiirissä yhdessä ruokalajeja valmistaen. Opitaan kalan ja lihan käsittelyä, leikkaustekniikoita sekä lämmön hallintaa. Ruokaa ei valmisteta suu mutrussa, vaan huipputason keittiömestarimme varmistavat, että kaikilla on myös hauskaa ruoanlaiton parissa. 

Kurssit järjestetään joka toinen lauantai klo 12-16 Pohjoisesplanadi 21:ssä.

Kurssi kestää teemasta riippumatta noin 4 tuntia. Tänä aikana valmistetaan ja nautitaan 3 ruokalajin päivällinen. Lisäksi kaikkiin teemoihin on suunniteltu juomakokonaisuudet, jotka osallistuja voi halutessaan tilata kurssille ilmoittautumisen yhteydessä. Yksi kurssipäivä maksaa 89 €/ henkilö ja juomapaketti 33 €/ henkilö (teeman mukaiset viinit 3 kaatoa).  Yhdelle kurssille mahtuu 20 kokkailijaa.

Ilmoitathan allergiat ja erikoisruokavaliot varatessasi kurssia.

Katso teemat, menut ja aikataulut alta, ja varaa paikkasi kurssille linkistä.

Tutustu kursseihin ja tee varaus tästä:

HELMIKUUN KOKKAILUKURSSI

Blinit perinteisin lisukkein

***

Paahdettua peuraa ja maa-artisokkaa

***

Veriappelsiinia sekä mantelia

13.

Helmikuuta

HELMIKUUN KOKKAILUKURSSI

Blinit perinteisin lisukkein

***

Paahdettua peuraa ja maa-artisokkaa

***

Veriappelsiinia sekä mantelia

27.

Helmikuuta

MAALISKUUN KOKKAILUKURSSI

Minttu-sokerisuolattua kirjolohta, suolaheinäkastiketta, kukkakaalipyreetä sekä tiristettyä kukkakaalia

***

Paistettua siikaa, rapukastiketta, marinoitua sipulia sekä perunapyreetä

***

Ahvenanmaan pannukakkua, tyrnihilloketta ja vaniljajäätelöä

13.

Maaliskuuta

MAALISKUUN KOKKAILUKURSSI

Minttu-sokerisuolattua kirjolohta, suolaheinäkastiketta, kukkakaalipyreetä sekä tiristettyä kukkakaalia

***

Paistettua siikaa, rapukastiketta, marinoitua sipulia sekä perunapyreetä

***

Ahvenanmaan pannukakkua, tyrnihilloketta ja vaniljajäätelöä

27.

Maaliskuuta

HUHTIKUUN KOKKAILUKURSSI

Valkoista parsaa kahdella tapaa

***

Naudan flanksteak, bernaiskastiketta ja ranskalaisia

***

Raparperiä ja hapankermaa

10.

Huhtikuuta

HUHTIKUUN KOKKAILUKURSSI

Valkoista parsaa kahdella tapaa

***

Naudan flanksteak, bernaiskastiketta ja ranskalaisia

***

Raparperiä ja hapankermaa

24.

Huhtikuuta

TOUKOKUUN KOKKAILUKURSSI

Sinisimpukoita, pekonia ja calvadosta 

***

Chateaubriand kypsennetty suolakuoressa, duchesse perunaa ja punaviinikastiketta

***

Omenatartaletti, vaniljajäätelöä ja kinuskia

8.

Toukokuuta

TOUKOKUUN KOKKAILUKURSSI

Sinisimpukoita, pekonia ja calvadosta

***

Chateaubriand kypsennetty suolakuoressa, duchesse perunaa ja punaviinikastiketta

***

Omenatartaletti, vaniljajäätelöä ja kinuskia

22.

Toukokuuta

KESÄKUUN KOKKAILUKURSSI

Kukkakaalia ja mätiä

***

Siikaa, paahdettua porkkanaa ja suolaheinää

***

”Mansikkamaito”

5.

Kesäkuuta

KESÄKUUN KOKKAILUKURSSI

Kukkakaalia ja mätiä

***

Siikaa, paahdettua porkkanaa ja suolaheinää

***

”Mansikkamaito”

19.

Kesäkuuta

ELOKUUN KOKKAILUKURSSI

Kukkakaalia ja mätiä

***

Siikaa, paahdettua porkkanaa ja suolaheinää

***

”Mansikkamaito”

14.

Elokuuta

ELOKUUN KOKKAILUKURSSI

Kukkakaalia ja mätiä

***

Siikaa, paahdettua porkkanaa ja suolaheinää

***

”Mansikkamaito”

28.

Elokuuta

SYYSKUUN KOKKAILUKURSSI

’’Bouillabaisse’’

***

Peuraa ja maa-artisokkaa

***

Mustikkapiirakka

11.

Syyskuuta

SYYSKUUN KOKKAILUKURSSI

’’Bouillabaisse’’

***

Peuraa ja maa-artisokkaa

***

Mustikkapiirakka

25.

Syyskuuta

LOKAKUUN KOKKAILUKURSSI

Metsäsienikeittoa, marinoituja ja pikkelöityjä sieniä, perunarieska

***

Savustettua fasaaninrintaa, tiristettyä jäkälää, marinoitua sipulia sekä sipulipyreetä

***

Puolukkaposset, murustettua mallaskakkua ja piimäjäätelöä

23.

Lokakuuta

LOKAKUUN KOKKAILUKURSSI

Metsäsienikeittoa, marinoituja ja pikkelöityjä sieniä, perunarieska

***

Savustettua fasaaninrintaa, tiristettyä jäkälää, marinoitua sipulia sekä sipulipyreetä

***

Puolukkaposset, murustettua mallaskakkua ja piimäjäätelöä

9.

Lokakuuta

MARRASKUUN KOKKAILUKURSSI

Tuore tomaattikeitto ja focaccia 

***

Osso bucco vasikasta, pikkelöityjä kirsikkatomaatteja sekä polentaa

***

Frangipanekakkua, kahvigelato sekä kristallisoitua suklaata 

6.

Marraskuuta

MARRASKUUN KOKKAILUKURSSI

Tuore tomaattikeitto ja focaccia

***

Osso bucco vasikasta, pikkelöityjä kirsikkatomaatteja sekä polentaa

***

Frangipanekakkua, kahvigelato sekä kristallisoitua suklaata

20.

Marraskuuta

JOULUKUUN KOKKAILUKURSSI

Punajuurta ja vuohenjuustoa

***

Turska, sipulia ja mesjuustoa

***

Puolukka ja karamelli

4.

Joulukuuta

JOULUKUUN KOKKAILUKURSSI

Punajuurta ja vuohenjuustoa

***

Turska, sipulia ja mesjuustoa

***

Puolukka ja karamelli

18.

Joulukuuta