Ainutlaatuisia elämyksiä

Kokkikoulu Espan konsepti perustuu teemoitettuihin ruoanlaittokursseihin sekä korkealaatuiseen ravintolaelämykseen, jossa asiakkaat itse valmistavat ruoan keittiömestareiden opastuksella.

Panostamme erityisesti asiakaskokemukseen ja ruokatuotteiden tasoon.

Suomalaiset korkealaatuiset raaka-aineet ja intohimo ruokaan inspiroivat meitä kehittämään suomalaista ruokakulttuuria. Kokkikoulun menuissa nähdään entistä enemmän suomalaisten pientuottajien tuotteita sekä harvinaisempia ja ylellisiäkin raaka-aineita. Myös digitalisaatiota hyödynnetään reseptien ja ohjeiden jakamisessa asiakkaille.

”Näen tässä mahdollisuuden nostaa suomalaista ruokakulttuuria uudelle tasolle. Tähän liittyy myös paljon muuta ruoan lisäksi. Keittiössä pelattavan joukkuepelin on oltava saumatonta ja asenne inspiroivaa, jotta voi menestyä. Erilaiset ruokakulttuurin etiketit ja pelisäännöt ovat isossa roolissa Kokkikoulun tulevaisuudessa”

kertoo ravintoloitsija Kristian Vuojärvi.

Korkeatasoisista raaka-aineista huolimatta Kokkikoulu Espa tarjoaa erihintaisia paketteja, jotta mahdollisimman monen olisi mahdollista päästä kokemaan kulinaristinen elämys.

Kanssamme ruoanlaitto on hauskaa yhdessäoloa, stressitöntä käsillä tekemistä ja erittäin palkitsevaa. Missiomme onkin näyttää, kuinka saat enemmän irti ruoanlaitosta ja löydät tekemisen riemun. Jokaisessa meissä asuu mestarikokki ja yhdessä houkuttelemme sen esiin. Tilamme on suunniteltu siten, että ruoanlaittaminen ryhmänä on helppoa. Käytämme samoja aineita ja välineitä, jotka kotikeittiöistäkin löytyvät, ja suosimme suomalaisia, läheltä tulevia raaka-aineita.

RAVINTOLOITSIJA - KRISTIAN VUOJÄRVI

Joukkuehenkeä keittiöön

”Kristian jo hiekkakakkuja tehdessä sanoi, että hänestä tulee kokki.” – Äiti

Vedin ensimmäistä kertaa kokkitakin päälle kotikaupungissani Loviisassa vuonna 2001. Olin määrätietoinen nuori täynnä energiaa. Tuolloin kaikki aikani meni Salibandyyn, joka vei mukanaan yhdessä tekemisen iloon. Huomasin, että joukkuelajeissa ja ravintola työskentelyssä on hyvin paljon samanlaisia elementtejä.

Joukkuepelissä yhteinen päämäärä on menestyä yhdessä joukkueena, ravintolassa se on saada jokainen asiakas kokemaan elämyksen. Minusta nämä kaksi asiaa ovat täysin rinnastettavissa toisiinsa.

Käytyäni Porvoossa ravintolakoulun, suuntasin merivoimiin suorittamaan asepalvelusta. Luonnollisesti löysin sielläkin itseni laivan keittiöstä hellan äärestä.

Suoritettuani asepalveluksen muutin pääkaupunkiseudulle janoten haasteita ravintola-alalla. Intohimoni ruokaan vei minua eteenpäin ja sainkin toimia ympäri Suomea useissa eri huipputason ravintoloissa vuosien aikana. Kilpailuhenkisyyteni ansiosta mukaan tarttui myös kokemusta erilaisista yksilökilpailuista Suomessa.

Jos haluaa menestyä, täytyy olla valmis tekemään paljon työtä ja uhrauksia sen eteen.

Ravintolassa vaadittava yhteispeli osoittautui minulle ominaiseksi työskentelytavaksi ja tämän myötä erilaisista keittiöalankilpailuista tulikin suuri osa ammattiani.

Yksi merkittävimmistä vastuutehtävistäni onkin toimia Suomen kokkimaajoukkueen johtajana. Tässä tehtävässä pääsen kehittämään Suomalaista ruokakulttuuria ja kannustamaan nuoria kokkeja ylittämään itsensä.